tips

Als je bij het woord bondage al direct denkt aan slavernij, is het wellicht tijd om je beeld eens bij te stellen. Inderdaad is er vaak iemand onderdanig en ook de kleding en de attributen doen veel mensen afschrikken. Maar achter die facade schuilt een wereld van intens seksueel genot. Het heeft ook niets met pijn te maken zoals bij BDSM. Het verschil tussen bondage de BDSM is dat je kunt genieten zonder de bijbehorende pijn. Mocht je juist van die pijn genieten of meer opgewonden raken dan staat natuurlijk niets je in de weg om de stap naar BDSM te maken. Over het algemeen zul je zien dat hoe langer je bondage doet, hoe meer je de kant van BDSM op zult gaan, hoewel dit uiteraard niet voor iedereen zal gelden.

Bondage is de laatste tijd aan een sterke opmars bezig. Een van de redenen is het boek 50 tinten grijs, maar ook al voor introductie van deze bestseller was er spraken van een toename van interesse in bondage. Helaas lijkt bondage nog wel een beetje met een imagoprobleem te zitten en weten veel beginners niet precies hoe ze met bondage moeten starten. Speciaal hiervoor hebben wij hier een aantal nuttige tips opgesomd, zodat de eerste introductie zo soepel mogelijk kan verlopen.

Doe het rustig aan

Hoewel bondage is principe helemaal geen heftige ervaring hoeft te zijn, is het ook niet zoals normale seks. Logisch bondage2ook, want waarschijnlijk ben je juist op zoek naar een nieuwe uitdaging! Toch is het slim om niet te hard van stapel te lopen. Op die manier ben je bewust van alle factoren en kun je op een kalme, relaxte manier ervaren welke bondage acitiviteiten je als het meest plezierigst zult ervaren. Een voorbeeld is om de eerste keer geen blinddoek te gebruiken. Met een blinddoek krijg je namelijk de visuele sensaties niet mee en deze zijn toch vaak een van de belangrijkste kenmerken van fijne bondage. Ook dien je als meester niet te snel te gaan bij een onderdanige partner. Hoewel het voor je eigen seksuele genot misschien geiler is om meteen vol gas te geven, zal de beginnende bondage beoefenaar meer profijt hebben van een kalme aanpak.

Vertrouw op je partner

Vertrouwen is de belangrijkste factor bij bondage. Zonder vertrouwen heeft het eigenlijk geen zin om eraan te beginnen. Start dus altijd met je eigen partner of iemand die je door en door kent. Het is namelijk erg verleidelijk om als dominante partner steeds een stapje verder te gaan zonder rekening te houden met de onderdanige partner. Hoewel dit vooraf kan worden afgesproken zullen sommigen zover in het spel gezogen worden dat ze als het ware in trance raken en uiteindelijk iets te ver zullen gaan. Vandaar ook dat het met name op het begin zeer belangrijk is om een bondage partner te zoeken die je blindelings kunt vertrouwen.

Bereid jezelf goed voor

Diegenen die weleens bondage films hebben gekeken weten dat er van tevoren vaak een geheim wachtwoord wordt afgesproken wanneer de spanning te ver oploopt. Veel beginnelingen vergeten dit vaak, wat erg jammer is omdat het in het heetst van de strijd vaak moeilijk is om in te schatten of iemand echt wilt stoppen ofdat het bij het spel hoort. Ook dien je bij je eerste bondage activiteit rekening te houden dat je altijd reserversleutels van de handboeien ergens hebt liggen. Een sleutel kan namelijk afbreken en als je dan geen reserversleutel hebt zul je naakt door de slotenmaker bevrijd moeten worden. Tenzij je dit wel een geil vooruitzicht vindt, dien je dus goed op te passen.

Het is maar een spel

Vergeet nooit dat bondage maar een spel is. Het draait uiteindelijk om plezier aan beide kanten dus je zult altijd ook met je partner rekening moeten houden. Wees ontspannen. Doe rustig aan. Laat het spel zich op een natuurlijke manier ontwikkelen en probeer niets te forceren. Maar bovenal zorg ervoor dat beide kanten evenveel van de bondage zullen genieten!